Vier recepten met fruit voor de warme zomerdagen

28 juni 2019 – Voor de 100 van 2019 koos ik juni uit als maand waarin ik elke dag een stuk fruit zou eten. Rond de derde week werd ik het ‘gewoon’ fruit eten al beu. Ik wou wat afwisseling. Daarom zocht ik enkele gerechtjes met fruit op online en probeerde ze uit. Ik ben totaal geen kok, ik bak er letterlijk niets van. Het zijn dus enkele makkelijke gerechten die iedereen kan maken. Ik goot vier receptjes in een menu. 

Het menu bestaat uit: Een bruschetta met kruidenkaas, een salade met geitenkaas en pannenkoeken. Dit allemaal afgewerkt met fruit en een mocktail als drankje.

  1. Het hapje: Bruschetta met kruidenkaas
    (dit kan je ook zeker als lunch eten, zoals ik deed) 

Je hebt volgende ingrediënten nodig.

  • 1 stokbrood
  • 1 potje smeerbare kruidenkaas
  • 50 gram blauwe bessen
  • 50 gram aardbeien
  • honing (naar eigen keuze)
  • basilicumblaadjes (indien gewenst)
  • olijfolie, peper en zout
Bruschetta met kruidenkaas©SG.jpg

Bruschetta met kruidenkaas ©SG

Om de bruschetta’s te maken volg je deze stappen:

  1. De oven voorverwarmen op 200 °C en de grillstand opzetten.
  2. Het brood in stukjes snijden en deze op de bakplaat leggen.
  3. Het brood bestrijken met olijfolie en bestrooien met peper en zout.
  4. De bakplaat met de broodjes 5 minuten in de oven zetten. Let op! Ze zijn sneller bruin dan je denkt dus goed in de gaten houden.
  5. De aardbeien en bessen snij je in kleine stukken die je in een potje mengt met honing. Dit kan je doen naar eigen gevoel.
  6. Als je broodjes klaar zijn haal je ze uit de oven. Je smeert er de kruidenkaas op en legt er een lepeltje van je bessen op.
  7. Om mooi af te werken kan je enkele fijngesneden blaadjes basilicum toevoegen.

 

Bruschetta met kruidenkaas©SG.jpg

Bruschetta met kruidenkaas ©SG

2. Het hoofdgerecht: Salade met geitenkaas 

Salade met geitenkaas ©SG.jpg

Salade met geitenkaas ©SG

Je hebt volgende ingrediënten nodig:

  • geitenkaas (zoveel plakjes als je zelf wilt)
  • spekblokjes
  • 1 (stok)brood 
  • 2 appels
  • sla
  • 1 komkommer 
  • enkele kerstomaatjes
  • 1 stronkje witloof 
  • honing
  • pijnboompitten
  • mozzarella
  • rozijnen
  • zalm

 

Om het slaatje te maken volg je deze stappen:

  1. Snij de tomaten, de komkommer en het witloof in stukjes.
  2. Bak de spekjes in een pan. Snij de appels ook in stukjes en doe ze bij in de pan.
  3. Neem het stukbrood en snij het in stukjes. Hierop leg je de geitenkaas, wat honing en enkele pijnboompitten. Dit brood zet je in de oven onder de grill tot de pijnboompitten gegrild zijn.
  4. Schik alles naar eigen voorkeur op een bord en voeg eventueel een dressing toe.

 

Salade met geitenkaas ©SG.jpg

Salade met geitenkaas ©SG

3. Bij al dat eten hoort natuurlijk ook een drankje. Een mocktea van rood fruit.

Je hebt volgende ingrediënten nodig:

  • 2 zakjes Rozenbottel thee (of een andere thee naar keuze)
  • 500 ml warm water
  • 50 g bosbessen
  • 50 g frambozen
  • 50 g bramen
  • enkele blaadjes munt
  • 2 eetlepels honing
  • ijsblokjes
Mocktea van rood fruit ©SG.jpg

Mocktea van rood fruit ©SG

Om de mocktea te maken volg je deze stappen:

  1. Doe een halve liter water in je waterkoker en zet op.
  2. Weeg ondertussen je bessen af. Je doet ongeveer 50 g frambozen, 50 g bramen en 50 g bosbessen in een potje.
  3. Wanneer je water warm is giet je dat in een kan waar je twee zakjes thee in legt. Vind je dit te veel dan doe je er één.
  4. Je mengt nu 2 eetlepels honing door het water.
  5. Na 5 minuten haal je de theezakjes uit de kan en doe je de muntblaadjes in het water.
  6. Het mengsel in de kan laat je nu volledig afkoelen.
  7. Is het afgekoeld? Dan haal je de munt uit de kan en voeg je al je bessen toe.
  8. De thee mag nadien voor een uurtje de koelkast in.
  9. 60 minuten om? Dan kan je de mocktea serveren met ijsblokjes en een muntblaadje erbovenop.
Mocktea van rood fruit ©SG.jpg

Mocktea van rood fruit ©SG

 
Het dessert: Pannenkoeken

Pannenkoeken met fruit ©SG.jpg

Pannenkoeken met fruit ©SG

Je hebt volgende ingrediënten nodig:

  • 250 g patisseriebloem
  • 500 ml melk
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker of 2 druppels vanillearoma 
  • fruit naar keuze
  • bloemsuiker en/of honing

 

 

 

 

 

 

Om de pannenkoeken te maken volg je deze stappen:

  1. Doe de 250 gram bloem in een kom met de vanillesuiker of het vanillearoma. Maak in het midden van de bloem een kuiltje waarin je de eieren breekt. Roer alles door elkaar. 

  2. Giet er rustig 300 ml melk bij tijdens het roeren. Blijf kloppen tot je een glad mengsel hebt. 

  3. Voeg de overige 200 ml melk toe aan het beslag zodat het lichter wordt. Voeg extra melk toen indien je het nog te dik vindt. 

  4. Bak de pannenkoeken in een grote pan. Doe boter in de pan en voeg beslag toe tot je pan vol met beslag ligt. Draai op tijd om! 

  5. Schik alles naar eigen voorkeur op een bord en voeg fruit naar keuze, bloemsuiker en/of honing toe.
Pannenkoeken met fruit ©SG.jpg

Pannenkoeken met fruit ©SG

Ik hoop dat jullie verkoeling kunnen vinden bij deze fruitige gerechtjes. Smakelijk! 😋

Lots of love,
SG 💖

Advertenties

2 gedachtes over “Vier recepten met fruit voor de warme zomerdagen

  1. Pingback: De 100 van 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s