Weekendje Nederland | Eindhoven, Geldrop & Tilburg

Afgelopen weekend, 18 en 19 augustus, bracht ik door in Nederland. Voor wie hiervan hoge culturele verwachten heeft kan maar best nu al wegklikken. De voorbije 48 uur was het vooral shoppen, eten en drinken wat de klok sloeg. Dus bij deze daarvan de highlights. 

Onze trip begon zaterdagochtend om 8u30. Eerste stop van de dag, Eindhoven. En of je daar kan winkelen. Uren en uren aan een stuk. Als je met rasechte shoppers op stap bent weet je dat je je dus aan een dag vol shopplezier kan verwachten. 🛍 De mannen kozen dus al meteen voor de veilig optie, terrashangen.🍺 (*onderaan kan je een lijst vinden met alle terrasjes die wij deden, de vrouwen dan toch, de mannen deden er meer😜) 

 

De vrouwen in het gezelschap begonnen dus aan het shopavontuur. Startende in de Primark, verder doorheen alle straatjes. Rond de middag gingen we de mannen ophalen op een terrasje want het was tijd voor een eetstopje. McDo binnensteken en we konden er weer tegenaan. Ps: In deze McDo moet je 0.25 cent betalen voor het toilet. 🚽

Om 18u hielden we het voor bekeken in de shopstraatjes en reden we verder naar Geldrop om in te checken in ons hotel, NH Geldrop.

Even wat meer uitleg over dit hotel. Het hotel ligt op ongeveer 15 minuten rijden van Eindhoven. 🚗 Voor €72/2 personen konden wij er verblijven. En dat is het zeker waard. Het hotel beschikt onder andere over een fitness, binnenzwembad en fietsverhuur. Van de voorgaande maakten wij geen gebruik. Waar we wel gebruik van maakten was het ontbijt, dat uitgebreid en lekker is. Er is hartig en zoet, gezond en minder gezond, koud of warm. Voor ieder wat wils.

Voor dat lekkere ontbijt sliepen we natuurlijk ook nog op een goede kamer. Onze groep had ‘geluk’ – afgezien van het gezin van 3 in ons gezelschap – want omdat de standaardkamers op waren kregen wij allemaal een familiekamer. Wij hadden dus twee grote bedden ter beschikking voor twee personen. Verder was er onder andere een waterkoker om koffie of thee te maken, een koelkast, de keuze uit verschillende kussens om op te slapen 🛏 , een make-up spiegel met licht en een douchekop met verstelbare functie. 🚿 Als je vertrekt kan er ook uitchecken met de gsm. 📲 Enige minpunt was het douchegordijn dat niet zo proper was maar dat weegt niet op tegen de pluspunten van het hotel. Zeker een aanrader!

Goed, terug naar wat we in Geldrop deden. Na het inchecken en het opfrissen begon de honger toch op te steken. We gingen we iets eten bij een Italiaan in het dorp, Sicilia. Ik koos voor een macaroni 4 kazen. Enorm lekker en vult goed. In het restaurant heb je voldoende keuze tussen pastasoorten en pizza’s. 🍕 Hotspot ✔!

39580538_227881671243219_7462471690723786752_n

Allemaal content met het eten voor onze neus.

Na ons avondeten sloten we onze avond af in twee plaatselijke cafés. Het ene al wat vreemder dan het andere, maar ga dat vooral zelf ondervinden 😂

Zondag begon om 9u met een ontbijtje – dat je hierboven al kon bewonderen – waarna we uitcheckten. Op naar onze laatste stop van het weekendje, Tilburg. Na een bijzondere zoektocht naar een parkeerplaats vielen we terug in onze oude gewoontes van shoppen en terrasjes doen, onder andere op het Pieter Vreedeplein. ☕Conclusie hier was dat Tilburg gezellig is, gezelliger dan Eindhoven. Ga er dus zeker eens op bezoek.

Rond 17u sloten we het weekend in Nederland af en reden we terug naar België. Om daar ons weekendje samen écht af te sluiten op de kermis met een frietje en wat anders dan een terrasje. 😜🥂

 

Overzicht drinken & eten: 

Eindhoven:

  • De Vrienden (geen alcohol voor 12u 😉)
  • at The Movies restaurant & bar

Geldrop:

  • Restaurant Sicilia
  • Café Bij Van Dijk
  • Café De Mixx

Tilburg:

  • Lokaal Zeven
  • Bruin Kafee

 

Lots of Love,
Shanie Grauwen ♥

Advertenties

Een gedachte over “Weekendje Nederland | Eindhoven, Geldrop & Tilburg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s